Post Page Advertisement [Top]

 set yourself the goal of achieving the silhouette of your dreams? To do this, know how to distinguish the true from the false in terms of weight loss.

MYTH OR REALITY?

Many false beliefs about weight loss are circulating. Sometimes it can be more difficult to do the right things when you are uninformed. To help you make the best decisions, we've put together a list of a few popular weight loss claims. See if they are myth or reality.

1. TO LOSE WEIGHT, YOU HAVE TO ACCEPT FEELING HUNGRY OFTEN


Answer: False.
Depriving yourself excessively has disadvantages that make it counterproductive. First, starving yourself increases the risk that you will eat more at the next meal, or succumb to rabies. In addition, when subjected to deprivation, the body has the reflex thereafter to store reserves. Result: instead of losing weight, you risk gaining it. Eat as much as you want, smaller meals and healthy snacks.

2. IF I EXERCISE A LOT, I CAN EAT WHATEVER I WANT.


Answer: False.
To lose weight, you need to reduce your calorie intake and increase the level of physical activity. If you stuff yourself with dessert at every meal, you won't have enough hours in a day to burn all the calories you have accumulated. Aim for balance: exercise regularly, eat better and less, but above all when you are hungry. This is a strategy that will bring you good results.

3. DRINKING LOTS OF WATER HELPS WITH WEIGHT LOSS.


Answer: True.
Water, as such, has no properties to promote weight loss. However, it does not contain any calories; then, if you replace your usual drinks that contain it (milk, liqueur, juice, etc.), you reduce your daily calorie intake. For some people, it has an appetite suppressant effect. In addition, drinking water has many other health benefits. 

4. ALCOHOL CONSUMPTION MAKES YOU FAT.


Answer: True.
Most alcoholic beverages contain a lot of calories, and consuming large amounts of them can contribute to weight gain. For example, a 12-ounce amount of regular beer can contain about 140 calories on average. A 150 ml glass of white wine contains around 120 calories. Certain cocktails, such as daiquiri or pina colada made with white rum, can provide up to 450 calories per consumption of 250 ml. Admit that there is something to think about ... and in moderation!

5. THE CONSUMPTION OF FIBER IS BENEFICIAL FOR WEIGHT LOSS.


Answer: True.Foods rich in fiber, such as fruits and vegetables, legumes, whole grain cereals, etc. are often less caloric and very nutritious. Dietary fiber slows digestion and reduces the feeling of hunger. People who increase the dietary fiber in their diet therefore have an easier time losing weight. Note that fiber also has many other health benefits.

6. FASTING DIETS ARE BENEFICIAL FOR HEALTH AND WEIGHT LOSS.


Answer: False.In fact, nothing is further from the truth. Fasting has no health benefits. This can cause harmful effects such as fatigue, dizziness, nausea or a drop in blood pressure. In addition, it is not a strategy that has demonstrated its effectiveness in the medium or long term for weight loss.

7. LOSING WEIGHT HELPS PREVENT CERTAIN CHRONIC DISEASES.


Answer: True.Many studies have shown a link between being overweight or obese and the development of certain diseases. This is the case, for example, with diabetes, hypertension, heart disease and certain types of cancer. Losing weight therefore helps keep you alive longer and healthier.

8. LOSING WEIGHT: NOTHING EASIER!


Answer: False.No, losing weight is far from always easy. This often requires questioning, a change in lifestyle, effort, thoroughness and motivation. If you take the time and develop an action plan, there is no doubt that you will be able to reach your healthy weight goal. Surrounding yourself with qualified health professionals could be helpful.
Your pharmacist can be a valuable ally in helping you reach your goals of better health. Consult it for good advice


No comments:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Tachnology by Ertugrul